Kilpauinti

Kilpauinnissa on tavoitteena uida mahdollisimman nopeasti tietty matka tietyllä tavalla. Eri tyylejä on vapaauinti, rintauinti, selkäuinti, perhosuinti ja sekauinti. Sekauinti koostuu muista neljästä eri uintityylistä, joita uidaan tietty osuus uitavasta kokonaismatkasta. Kilpailumatkat vaihtelevat 25, 50, 100 ja 200 metrin välillä kaikissa peruslajeissa. Vapaauinnissa matkoina on tämän lisäksi 400, 800 ja 1500 metriä. Sekauintimatkat ovat 100 (vain 25m altaat), 200 ja 400 metriä.

Lisää tietoa uinnista http://www.uimaliitto.fi/uinti/

Uimahypyt

Uimahypyt on esteettinen arvostelulaji. Uimahyppääjältä vaaditaan hyvää koordinaatiokykyä, rytmitajua, avaruudellista hahmotuskykyä, voimaa ja nopeutta, rohkeutta ja pitkäjännitteisyyttä, luontaisesti hyvät ojennukset sekä tyylikkyyttä esittämisessä. Uimahypyn ilmalento kestää 1,2-1,7 sekuntia, jona aikana hyppääjä tekee tarvittavat voltit, kierteet sekä ojentaa hypyn veteenmenoa varten. Veteenmenovaiheessa hyppääjän nopeus on kerroksilta hypättäessä yli 50 km/h.

Lisää tietoa uimahypyistä http://www.uimaliitto.fi/uimahypyt/

Taitouinti

Taitouinti on monipuolista! Laji on KESTÄVYYSLAJI, sillä musiikkiohjelman kesto on jopa viisi minuuttia. Taitouinti on VOIMALAJI, sillä vedestä ylöspäin ponnistaminen vaatii räjähtävää voimaa. Lisäksi taitouinti on TAITOLAJI, sillä vaivattoman näköiset liikkeet vaativat vuosien harjoittelun ja hiomisen. Harjoittelu sisältää lajiharjoittelun lisäksi uinti- ja voimaharjoittelua sekä tanssia ja koreografia- ja notkeusharjoitteita. Alkuun pääseminen on helppoa ja hauskaa!

Lisää tietoa taitouinnista http://www.uimaliitto.fi/taitouinti/

Vesipallo

Vesipallo on monipuolinen ja vaativa pallopeli, missä kaksi joukkuetta pyrkivät saamaan pallon vastustajan hieman jalkapallomaalia muistuttavaan maaliin. Joukkueet koostuvat 13 pelaajasta, joista kerrallaan pelikentällä on 6 kenttäpelaajaa sekä yksi maalivahti.

Lisää tietoa vesipallosta http://www.uimaliitto.fi/vesipallo/

Avovesiuinti

Vuonna 2008 olympialaisissa mukana oli 10 km avovesiuinti. Aiemmin maailmanmestaruuksia on uitu 5, 10 ja 25 km matkoilla. Avovesiuinti on triathlonin avauslaji.

Lisää tietoa avovesiuinnista http://www.uimaliitto.fi/uinti/avovesiuinti/